Akvarietillbehör för pälsallergikern

11 september 2020 patrick pettersson

De flesta människor har någon slags relation till djur. En hel del önskar därför att ha ett husdjur som kan hålla en sällskap om dagarna och som är ett mysigt komplement där hemma eller till och med en extra familjemedlem att älska.  

Tyvärr kan inte alla ha pälsiga hårbollar som hund, katt eller kanin att borra ned näsan i och kela med. Faktorer som allergier eller att man måste lämna djuret ensamt för länge kan stå i vägen. Men de flesta kan faktiskt skaffa sig ett akvarium med färgglada och spännande fiskar.  

Akvariet kan sedermera pyntas och göras vid med extra tillbehör för att bli så mycket mer än bara ett akvarium där fiskarna bor, simmar och äter. Med stilrena och vackra stenar, slott, glasväggar och belysning kan akvariet faktiskt bli den största trivselfaktorn i vardagsrummet.  

 

Mer än bara rekvisita

Men man ska inte lura sig själv att ett akvarium inte behöver underhållas eller att det sköter sig själv. Så är det inte. Du behöver göra rent och städa i akvariet med jämna mellanrum för att fiskarna ska trivas men också överleva.  

Därför behöver till exempel även investera i håvar så att du kan fånga upp fiskarna och placera dem i en annan vattenbehållare medan du underhåller akvariet. Fiskarna måste snabbt transporteras från vatten till vatten, de kan ju som bekant inte andas om de inte är i vatten.  

Men en hel del akvarietillbehör är faktiskt också mer än bara praktisk rekvisita. Om du har en termometer i akvariet kan du se vilken temperatur vattnet håller. För en del fiskar kan det vara direkt avgörande för deras liv att temperaturen i vattnet inte skiftar.

Det finns även foderautomater som automatiskt matar fiskarna. En bra idé om du är bortrest. Många av tillbehören som nämnts i texten kan du spana in här: https://www.crtzoo.se/akvaristik/akvarietillbehor  

Fler nyheter