Allt du behöver veta om våningssängar

13 mars 2023 Helen Johansson

Spar på utrymmet

Våningssängar, det är ett bra sätt att maximera utrymmet i ett sovrum. De kan användas som tvillingsängar för två barn, eller så kan de enkelt omvandlas till en enkelsäng. Men innan du köper en våningssäng finns det några viktiga saker att tänka på. Här är vad du behöver veta om våningssängar för att säkerställa att du gör rätt val för din familj.

image

Se över säkerhetsfunktioner

Storleken är viktig
När det gäller våningssängar spelar storleken verkligen roll. Det viktigaste är att se till att våningssängen passar in i rummets mått. Mät ditt utrymme noggrant och kontrollera sedan specifikationerna för eventuella inköp av våningssängar så att du vet att den kommer att passa ordentligt. Det är också viktigt att tänka på madrassernas storlek också; många våningssängar är utformade för standardmadrasser, men dubbelkolla för säkerhets skull.

Säkerhetsfunktioner
Våningssängar har numera alla möjliga säkerhetsfunktioner inbyggda. Vissa har skyddsräcken på båda sidor av den översta våningssängen medan andra har säkerhetsstegar eller trappor i stället för traditionella stegar. Om du köper en begagnad våningssäng ska du se till att alla dessa funktioner fortfarande är intakta och funktionella så att de inte utgör någon risk för yngre användare. Om ditt barn är under sex år, välj dessutom en lösning med endast nedre våningssäng tills barnet är redo för den övre våningssängen.

Stilalternativ
Våningssängar finns i alla former och storlekar nuförtiden, från traditionella träramar till finurliga metallkonstruktioner med inbyggda förvaringslådor och skrivbord under dem. Fundera över vilken stil som passar bäst i ditt hem – och kom ihåg att det inte behöver vara tråkigt! Dina barn kommer att älska att ha ett roligt utrymme där de kan sova eller leka på natten eller under tuppluren på dagen! Dessutom kan du till och med hitta trundle beds som ger en extra sovplats om det behövs!

När du shoppar runt efter en ny våningssäng är det viktigt att du först tar mått så att du vet att den kommer att passa ordentligt i ditt utrymme. Tänk också på säkerhetsfunktioner som skyddsräcken eller stegar och se till att de är intakta om du köper en begagnad möbel. Slutligen, utforska alla stilalternativ som finns – du kanske blir förvånad över hur roliga våningssängar kan vara! Med den här informationen i åtanke borde du inte ha några problem med att välja ut den perfekta för din familjs behov! Besök gärna https://www.littlehugs.se/vare-kategori/sangar/vaningssangar-upphojda-sangar/ och kika in deras utbud! Tack för att du läste!

Fler nyheter