Återupptäck dig själv på ett spa i Tällberg

06 oktober 2021 Mikael Barani

advertorial

En av de farligaste fällorna som vi kan hamna i är att bli stressade inför tanken att varva ned. Att komma ikapp med oss själva är något som får pulsen att gå upp hos flera av oss.
Naturligtvis beror detta på att vi har undvikit att lyssna på vår inre röst på länge – den där som varnar för att tempot är för högt och att vi snart kommer att behöva bromsa in, på det ena eller andra sättet.

Finn stillhelt i ensamheten

Det gäller därför att tagga ned steg för steg så att effekten inte blir så hård. Börja helt enkelt med att lämna ifrån dig mobilen och ta en promenad. Fördelen med detta är att du fortfarande är aktiv samtidigt som du inte låter dig distraheras av en skärm.
Nu får tankarna tid att löpa fritt och du får möjlighet att faktiskt känna vad som pågår i dig.

Nästa steg är förstås att tillåta dig själv att ha tråkigt. Det är när vi inte uppehåller oss själva med massa annat som vi också kan vara verkligen kreativa. För om vi hela tiden håller vår uppmärksamhet gisslan med att vara upptagna – hur ska något nytt kunna ges utrymme att strömma in?

En väl beprövad teknik är förstås att boka in sig på en helg fylld med spa i Tällberg. Man ska inte underskatta känslan av att skämma bort sig själv och bara vara. Om du vågar – var verkligen ensam. Åk inte iväg med sällskap utan låt dig själv orientera vardagen utan en referenspunkt som du är van vid, som en annan person.

Kanske kommer du att upptäcka nya sidor av dig själv som inte kommer fram när du är bland folk du känner, i ett välbekant sammanhang.

Att spendera mer tid ensamma kan vara just det som vi behöver i dagens hyperkommunikativa samhälle.

Fler nyheter