Att lägga körplåt under flyttbilen är ett gott råd

30 maj 2022 william eriksson

editorial

Bengt ångrade bara en sak i livet. Och det var att han inte lyssnat på sin fru Agneta när hon sa åt honom att han borde se till att lägga ut ordentligt med körplåt på gården innan flyttbilarna kom och hämtade hennes del av bohaget. 

Just då var han i och för sig inte så intresserad av att lyssna på Agneta alls. De hade precis skilt sig, och hon skulle ta allt sitt pick och pack och lämna honom för en snickare från Göteborg. Agneta hade alltid haft en dröm om ett ledigt liv på västkusten. 

 

Behandla din gräsmatta med omsorg

Det var visserligen fint av henne att hon tänkte på hans gräsmatta. Eller var det? Kanske var det faktiskt omvänd psykologi hon körde med. Det kanske var precis så här hon hade velat att det skulle bli, kunde Bengt tänka när han såg ut över sin förstörda gräsmatta. Agneta hade vetat att han inte skulle lyssna på henne.

I vilket fall som helst blev det ingen körplåt, vilket Bengt ångrade bittert. Redan när flyttbilen fastnade i leran nere vid vägen förstod han att Agneta hade haft rätt. Sedan blev det bara värre och värre. När flyttbilarna väl lämnade Bengt ensam på gården återstod bara en lervälling av det som en gång var en så välklippt och välskött gräsmatta. 

 

Körplåt

 

Körplåt är kundens ansvar

Det borde vara flyttfirmans ansvar, tyckte han. Men det var det alltså inte. Att se till att det finns körplåt där det behövs är helt kundens ansvar. En flyttfirma kan inte hålla koll på vad det är för underlag överallt.

Inte heller kan du räkna med att en chaufför eller flyttgubbe har tid att lägga ut körplåt. Deras arbetstid är beräknad på själva flytten. Inte på att ta hand om kundernas gräsmattor, vilket Bengt så bittert fick erfara.

Fler nyheter