En ögonspecialist i Stockholm tar bort synfel

26 november 2021 Lily Hansen

editorial

Nästan alla människor kommer att behöva glasögon någon gång i sitt liv men alla behöver inte ha det resten av sitt liv. Det finns många moderna metoder att förändra och förbättra synen. 

Hos en ögonspecialist finns det tillgång till erfarna ögonläkare, ortoptister, optiker och ögonsköterskor, allt beroende på vad man söker för. Att kunna få god syn utan glasögon underlättar ju väldigt mycket och det är i de flesta fall lätt att ordna.

Precis som resten av kroppen så förändras synen och området kring ögonen när man blir äldre. Söker man en ögonspecialist i stockholm så kan man få hjälp med både synkorrigering och med att ta bort nedhängande ögonlock. 

Ögonlock som hänger ner över ögat kan vara besvärande men de kan också göra att man ser trött ut och det är oftast det som är anledningen till att många väljer att operera bort överflödig hud. Det är  enkla operationer och de utförs då av erfaren personal på kliniken. 

Men det finns mycket annat man kan göra med ett enkelt ingrepp.Vill man exempelvis bli av sin närsynthet, översynthet, astigmatism eller ålderssynthet så görs det genom att man ersätter ögats egen lins med en helt ny. Det tar bara ungefär 10 minuter att byta ut linsen och sedan har man fått perfekt syn igen.

 

image

 

Världens mest vanliga operation är den mot grå starr 

Grå starr är en väldigt vanlig åldersförändring som innebär att ögats lins blir grumlig och man slutar att kunna se ordentligt. På samma sätt som vid andra operationer kan man då ersätta linsen med en syntetisk och på det sättet återfå synen. Operationen görs under lokalbedövning och tar inte mer än 10 minuter.

Man kan komma till sin ögonspecialist som privatperson men också genom det fria vårdvalet. Kliniken har avtal med Region Stockholm och är ackrediterade när det gäller gråstarroperationer. 

Fler nyheter