En personlig fototapet

24 november 2020 william eriksson

När man letar på internet hittar man nästan hur många tapeter som helst. Troligt är att man hittar det man söker. Men det finns en typ av fototapet som man aldrig kan hitta på internet. 

Det är de tapeterna som handlar om platser och personer som står en nära. Det kan handla om en plats som betytt extra mycket. Det kan vara en bild av barnen eller hela familjen. Kanske har man haft ett djur som med åren blivit en trofast vän. Med andra ord bilder på sådant som gör att man blir extra varm om hjärtat.

 

Några tankar att inspireras av

Att tas tillbaka i tiden till en plats där man varit väldigt lycklig. En strand där man tillbringat många stunder i djupa tankar. Där man badat, skrattat och gråtit tillsammans med vänner. En utsiktsplats som gör att man nästan tappar andan av dess skönhet. 

 

 

En vacker häst som man älskat och saknar. Bilden som visar när den njuter av en skön sommardag i hagen eller springer i full galopp. Hunden som funnits vid ens sida i många år. Eller barnbarnen som bor för långt bort för att kunna ses varje dag. En picnic från förr när hela gänget var samlat.

Fantastiska saker att pryda väggarna med. Sitta framför och låta minnena skölja över en. Känna dofter och smaker från förr. Känna lyckan som sprider sig i kroppen när man minns. Minnas alla skratt och alla fina stunder. 

Bli påmind om att uppskatta varje dag och varje sak som livet bjuder på. Det är en fototapet att skryta över. För vilken annan tapet kan skapa liknande känslor? Att verkligen få ha det nära hela tiden. Även om det är i en bild. För en bild säger mer än tusen ord och framkallar mer än tusen tankar och känslor.

Fundera på det en liten stund.

Fler nyheter