Ett fall för tandläkare på Östermalm

02 maj 2022 patrick pettersson

editorial

När olyckan var framme gick det fort. Ena stunden gled Anna fram längs gångvägen, med vinden i håret och en härligt doft som fyllde näsborrarna. Det var det här som var frihet, enligt henne. Det allra bästa hon visste. 

På ett ögonblick tog det tvärstopp och hon flög i en vid båge innan hon landade rakt ner på asfalten. Omtumlad tittade hon sig runt, precis som man gör när man ramlat. Ingen hade sett hennes vurpa. Vilken tur. Det kändes dessutom som att det hade gått bra, om hon inte räknade med det ömma knät som troligtvis fått sig ett ordentligt skrubbsår.

Raka vägen till tandläkare på Östermalm

Men när hon satte sig upp insåg hon att hon slagit av en tand och hon kunde känna blodsmak i munnen. Mobilen som låg i magväskan hade klarat sig, och efter att ha googlat hittade hon tandlakareostermalm.com. De erbjöd akuttandvård, så hon slog numret medan hon sakta började ta sig hemåt.

Hon fick rådet att komma in med detsamma, så skulle de ta in henne så snart de kunde. Nöjd med den snabba hjälpen tackade hon ja och ringde sin bästa kompis. Hon skulle komma med en gång och köra Anna till tandkliniken.

image

Tandläkaren var en vardagshjälte

Väl på kliniken anmälde hon sig och satte sig ner. Hon hann inte ens läsa de första artiklarna i en veckotidning innan hon blev uppropad av en tandsköterska. Anna kände plötsligt en oro över vad tandläkaren skulle hitta.

Men det visade sig att blödningen i munnen kommit av att hon bitit sig i kinden. Blödningen hade avstannat. Ena framtanden hade gått av men satt kvar. Just nu kunde de inte göra så mycket då det var en akuttid. Men en ny tid kunde bokas för att skapa en porslinsfasad som skulle göra tanden som ny igen.

Fler nyheter