Fullborda semesterkänslan

29 juni 2020 william eriksson

Drömmer du om din kommande semester? Eller har du kanske precis fått semester? Det ena är möjligtvis lite bättre än det andra, fast båda är bra. Och så finns det en sak som sedan kan fullborda den där härliga semesterkänslan som spritter i kroppen. Den saken kallas för hängmatta. En hängmatta kan verkligen göra så att den där känslan av semester blir helt och hållet komplett. Men hur kan egentligen ett tygstycke med ett rep i varje ände, uppsatt mellan två träd, göra det?

 

Chilla mellan träden

Som sagt, en hängmatta är ett tygstycke med två rep i varsin ände av tyget som man sedan knyter upp mellan två träd. Det går visserligen att spänna upp mattan mellan andra objekt också, som en stolpe eller en robust krok på husväggen. Fast det är mellan två träd som den ändå gör sig bäst. Det är däremellan den kommer till sin rätt. När man hör ordet hängmatta är det nog den bilden de allra flesta får upp sina huvuden. I den ligger en människa och vilar lite lojt. Eller chillar, om man hellre vill det. Eller softar, tar det coolt, sover, snarkar eller bara är.

 

 

Bara vara

Att bara vara – när man kan bara vara, då har man hittat den rätta semesterkänslan. Att bara vara och bilden av hängmattan mellan träden, de hör liksom ihop. Hjärnan gör associationen direkt. Så har du svårt att varva ner på semestern och koppla bort jobbet, skaffa då en hängmatta. Häng upp den, lägg dig i den och börja chilla. När du ser dig själv ligga där i, lite lagom gungandes, kommer hjärnan automatiskt att koppla om till bara vara-mode. Fixa en till varje familjemedlem, så alla hittar in i den lugna semesterlunken. Olika hängmattor kan man enkelt klicka hem på nätet så att de hinner komma i tid tills semestern börjar.

 

Fler nyheter