Genomgående sladdar kräver brandgenomföringar

30 april 2022 william eriksson

Det är inte samma tider som det en gång var, men det finns många äldre hus i Sverige som helt och hållet står utan något brandskydd. Trots det bor människor där i lugnan ro. Man hoppas att det inte ska hända en och tänker inte för mycket på det tills det väl händer. Men för att ligga steget före så bör man givetvis sätta in ett brandskydd i sitt hem. Det kan trots allt vara det som räddar ditt liv och är därav värt det. 

I nybyggda hus så finns det alltid ett väldigt bra brandskydd. Trots det kan man behöva fixa till det ibland. Ska du exempelvis göra en renovering eller förändra något i väggen, behöver det ses över. Eller är du trött på att ha sladdar som ligger längs golvet och istället vill dra de igenom väggen? Då behöver du fixa brandgenomföringar som även ser till att ge ett brandskydd runt sladdarna, så det inte finns ett utrymme som saknar brandskydd. 

 

brandgenomföringar

 

Inget utrymme för misstag

Om det börjar brinna, då är tid allt du behöver. Det innebär att ett brandskydd kan vara det som räddar ditt liv. Brandskyddet fungerar nämligen genom att bromsa branden och röken från spridning. Det gör att du får mer tid på dig att ta dig ut. Tiden är det viktigaste du kan ha, så av den anledningen bör du låta experterna fixa brandskyddet. 

Om du utför en renovering eller drar nya sladdar, försök inte fixa tillbaka skyddet själv. Ta kontakt med ett företag som är expert på brandskydd och som ser till att det blir komplett. Det är det enda alternativet om du verkligen vill ha trygghet i ditt hem. Alla byggnader kan ha ett brandskydd och har ni inte redan något, då ska ni helt klart skaffa ett så snart ni bara kan.

Fler nyheter