Har du gröna fingrar?

19 augusti 2020 william eriksson

En del bara har det, andra får kämpa. Alltså en fallenhet för att odla och få saker att växa. Vi har väl alla stött på hus och lägenheter där det prunkar. Ofta både ute och inne. De som bor där är duktiga med frön, sticklingar, plantor och alla typer av växtlighet.

Det är blommor och blad, frukter och bär och mycket verkar ouppnåeligt för den som saknar talangen. Men som så ofta, så är det hårt och uthålligt arbete som ger resultat. Om du nu vill försöka slå din granne, kom in från en annan vinkel. Anpassa din trädgård efter feng shui. 

 

Positiva vibbar

Du har säkert hört begreppet feng shui. Den kinesiska filosofin med 3000 år på nacken. Många har inspirerats av den för sin inredning, med avskalad stil och genomtänkta flöden genom bostaden. En lämplig start för din trädgård är att se till att den är inbjudande.

Måla staketet och laga det som är trasigt. Ställ en vacker blomkruka vid entren. Fula saker måste bort, renodla och stöka inte till det. Begränsa också färgskalan och låt trädgårdsgången snirkla sig fram som en bäck. Det är viktigt med balans mellan ljus och mörker. Har du några grenar som tar plats, kalla in professionell hjälp med trädfällning.

 

 

Det kantiga och det rundade

Att balansera olika ytterligheter är också viktigt i den här typen av design. Mjuka upp alla vassa kanter på altan, pergola eller rabatter med mjuka former. Det kan vara kuddar, mattor eller att du skapar runda rabatter exempelvis. Kanske behöver du göra större arbeten med grävning, stubbfräsning eller trädfällning i Norrtälje för att allt ska stämma till slut.

Du måste inte få allting klart under samma sommarsäsong. Ta ett steg i taget. Spatsera runt, lukta på blommorna och ta in stämningen för att se om du är på rätt väg. 

Fler nyheter