Kontering är lättare än någonsin

22 september 2021 patrick pettersson

Datorn kommer ihåg hur du konterade en transaktion förra gången och kommer själv med ett förslag enligt den inlagda kontoplanen. Det är lättare än någonsin att göra bokföringen själv, om man bara har några grundkunskaper. Man måste följa bokföringslagen, men all information går enkelt att hitta på nätet och det finns bokföringstips på en mängd olika ekonomisidor.

Att bokföra på dator är också mycket praktiskt. De verifikat man bokar in kan med bara några knapptryck sammanställas till rapporter och listor som man kan ha mycket nytta av. Datorn gör till exempel momsdeklarationen, och det är sedan enkelt att skicka filen till Skatteverket.

Register för olika kontakter

Man har register för kunder, personal och leverantörer, så att man enkelt bara skriver in ett nummer, så kommer aktuellt namn upp. Datorn minns att man brukar köpa trä hos träbolaget och att det är försäkringar eller konsultarvoden som gäller för vissa andra leverantörer. Den smarta datorn föreslår en kontering, och är det okej så behöver man i princip bara bekräfta. 

Givetvis måste man ändå ha lite koll, men det är mer en övervakande funktion. Kontering med detta smarta program går blixtsnabbt. Det är en revolution jämfört med tidigare metoder. Skaffa dig ett sådant dataprogram, så är halva jobbet gjort direkt. Länktips: https://konteramindre.se/

 

Nya metoder och funktioner

Glömda för evigt är de gamla, bundna bokföringsböckerna som skulle fyllas i med bläck. Alla listor fick räknas ihop och det fanns många personer anställda på kassaavdelningen. Numera heter det ekonomifunktion, och det kanske bara är en enda person.

Man har information sparad i molnet, så man behöver inte heller vara beroende av att en viss dator fungerar, utan man loggar in från vilken dator som helst. Molnet är en extern server, och det är tryggt för dig att allt funkar även om det blir brand eller inbrott på kontoret.

Fler nyheter