Körskola i Nacka för framtida stockholmare

09 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Många ungdomar vill flytta från sina mindre kommuner så fort de fyller 18. Direkt till Stockholm bara, utan att vänta på att det där nödvändiga körkortet är fixat först. Då kan det vara bra att veta att det faktiskt går alldeles utmärkt att ta körkort även i huvudstaden. Det finns faktiskt flera poänger med att göra just det.

Hos en Körskola i Nacka får ditt barn lära sig allt han eller hon behöver kunna för att köra runt i Stockholmstrafiken på ett säkert sätt. Det innebär långt fler riskfyllda moment än att ta ett extra varv i rondellen i Säffle. 

 

Körskola i Nacka lär dig köra bil i tät trafik

I Stockholm är trafiken både tät och stressande. Dessutom vet du inte vem som sitter i de andra bilarna. Det gäller ju att hålla koll på inte bara sin egen körning, utan även andras, när du är ute i trafiken. I Säffle är det lätt. Då vet du att Andersson på ICA aldrig blinkar i rondellen. Ingen skada skedd.

I Stockholm är det däremot betydligt svårare att förutse vad som ska hända runt nästa hörn. Då gäller det att ditt barn fått lära sig hantera det redan på körskolan. Faktiskt är det så, att det är bäst att lära sig köra i den trafik du allra oftast kommer att köra i senare. 

 

Körskola Nacka

 

Pappa betalar körkortet om dottern har tur

Därmed inte sagt att Säffles eller Motalas alla körskolor skulle brista i kvalitet. Det handlar helt om vilka förutsättningar som finns runtomkring. Hur många gator, hur många bilar och hur många rondeller. Det finns faktiskt de kommuner i Sverige som inte har en enda rondell.

Dessutom kan det vara ett bra tillfälle för ditt barn att knyta lite kontakter i sin nya stad. Att få göra halkbanan tillsammans kan vara det som får nya vänner att finna varandra. Och så kan de fira körkortet tillsammans på någon av Stockholms hippa krogar. Pappa betalar?

Fler nyheter