Leatherhouse för att enkelt köpa läder

04 oktober 2021 william eriksson

Läder, skinn och päls är åtråvärda material för körsnärer, konsthantverkare och möbeltillverkare. Även för den som vill inreda en jaktstuga eller ett exklusivt direktörsrum, är läder ett val som är förknippat med status och maskulinitet. Kvinnor har läder till kjolar, jackor, handskar eller stövlar.

Det finns alltså ett stort urval av användningssätt för allt som kan göras av skinn. Du kan köpa läder på nätet, om du hittar en bra hemsida. Länktips: http://leatherhouse.se/ 

För presenter eller för eget bruk

Ett föremål i läder kan också bli en fin present till någon som redan har det mesta. Ett klockarmband eller ett bälte av ormskinn eller krokodil är lite mer ovanligt. Det finns skinn av alla de slag, från mjuk nappa till lurvig päls, och även skinn av exotiska djur, så urvalet är enormt på sidor som till exempel www.leatherhouse.se, där du hittar det mesta. 

Läder har ofta använts som förstärkning på plagg, exempelvis på armbågar eller som byxdetaljer. En del kläder är sydda så att delar av dem är skinn och resten tyg. Skinnkantade kappor eller byxfickor, ja, det finns mängder av plagg man kan piffa upp med lite läder. 

 

Lädermöbler är också populära

En läderfåtölj eller skinnsoffa är inte bara slitstark och exklusiv, den är också lättare att göra ren än en tygmöbel. Många gånger är sittytan gjord av läder och resten av soffan i något syntetmaterial. Vill du ha tag i läder till en möbel, hittar du allt du behöver på nätet, och det finns även speciell tråd du kan använda för att sy med. 

För hantverkare är det enkelt att hitta material till både skor och mockasiner. Det finns egentligen inga gränser för vad man kan hitta på med läder och skinn. Papperskorgar kan göras av läder, och även skrivbordsunderlägg och många andra nyttoföremål i skinn är uppskattade och känns exklusiva.

Fler nyheter