Magasinering i Uppsala

23 juni 2021 patrick pettersson

Allt fler har börjat upptäcka fördelarna med att magasinera hela eller delar av bohaget. Vissa väljer att bara hyra magasin över vinterhalvåret för att stuva undan trädgårdsmöbler, surfingbräda och annat som hör sommaren till. Andra väljer att magasinera sina käraste ägodelar medan de tillfälligt hyr ut sin bostad till någon.

Men magasinering kan även vara den perfekta lösningen för den som precis sålt sin bostad i Uppsala och inte får tillgång till den nya lyan med än gång. Eller som först vill renovera innan de flyttar in. Det händer också att man får ärva möbler men som man inte får plats med hemma. I stället för att göra sig av med möblerna kan man magasinera dem för framtiden, och ett förhoppningsvis större boende. 

Saker att tänka på då man väljer magasin

Vid magasinering i Uppsala finns det flera bra magasin att välja mellan som exempelvis detta: https://www.flyttharry.se/. Självfallet är priset många gånger avgörande men även saker som säkerhet och öppettider kan spela roll. Därför kan det vara bra att tänka över vilka olika slags krav man har. Behöver man kunna komma åt sina saker tjugofyra timmar om dygnet alla dagar i veckan, eller räcker det med ett magasin som har öppet under kontorstid? Måste lagret ligga centralt mitt inne i stan eller blir det kanske bättre med ett magasin lite längre ut, och dit det oftare är enklare att köra med bil? 

Om de saker man ska magasinera är känsliga för temperaturväxlingar och fukt, som exempelvis böcker, textilier och konst, måste man hyra ett magasin som är uppvärmt. Ofta är man rädd om de saker man väljer att magasinera och då är också säkerheten viktig. Därför kan det vara bra att välja ett magasin som är larmat och med hög säkerhet, när det gäller såväl inbrott och översvämning som brand. 

Fler nyheter