Mopedhjälm – en billig livförsäkring

30 juli 2020 william eriksson

Funderar du på att köpa en moped till dig själv eller till familjens tonåring? Då är det hög tid att kika på en mopedhjälm också. Har du någon gång varit utomlands, exempelvis i Sydostasien eller Sydamerika, har du säkert sett att många kör moped utan hjälm. Till och med de allra flesta. Och visst, att känna vinden i håret kan förstås vara härligt när man kör. Men det finns också en anledning till att antalet skadade i trafikolyckor är många gånger högre i dessa länder, än här hemma i Sverige. Att investera i en mopedhjälm är att investera i en billig, men mycket bra livförsäkring.

 

Vilken mopedhjälm ska man välja?

Mopedhjälmar finns att hitta i många olika varianter, färger och prisklasser. En del föredrar en hjälm utan vare sig visir eller hakskydd, medan andra tycker att det känns mycket bättre med antingen det ena eller både och. Det viktigaste är att välja en hjälm som dels sitter bra på huvudet och känns bekväm, och som dels passar till hur du ska använda mopeden. Ska du bara köra moppen korta sträckor på landet kanske det räcker med en enkel hjälm utan visir. Är det däremot hetsig stadstrafik som gäller, kan en rejälare hjälm med visir vara att föredra. Har du svårt att bestämma dig? Satsa på en varje för möjligheten att variera dig. 

 

 

 

Köp på nätet eller i butik

Köp en mopedhjälm till din moped – antingen på nätet eller i en fysisk butik. Lyckligtvis finns det gott om återförsäljare som har bra utbud av kvalitetssäkrade och prisvärda hjälmar i alla möjliga olika färger och modeller. Känns det knepigt att beställa online utan att först kunna testa? Inga problem. Vid näthandel har du alltid minst fjorton dagars ångerrätt för retur och byte, vilket ger dig gott om tid att testa hjälmen hemma innan du bestämmer dig. 

Fler nyheter