På jakt efter bästa stamspolningen

03 oktober 2020 jonas olsson

Även om alla yrken har personal som kan variera i kunskap och utförande är stamspolning en åtgärd som inte går att variera så mycket som det mesta annat. Det handlar om att ansluta en maskin som spolar hett vatten med högt tryck genom avloppsstammar. Något som inte är öppet för så mycket egen kreativitet. 

Men med det sagt så är åtgärden och yrket absolut inte att förringa. Det är ett av de viktigaste yrken som finns inom hus och hem. För utan dem så hade man fått riva allt som bygger in rör, och dela på alla rör, för att kunna hitta var problemen finns. Och sedan åtgärda dem.

Inspektion och rengöring

Inom området finns det två uppgifter som man utför. Det är att inspektera rör och avloppssystem för att se om det finns ett problem. Vad problemet består av. Hur man ska åtgärda det. Och att sedan utföra den föreslagna åtgärden.

 

Även om de två områdena går lite i varandra så brukar man ofta dela på personalen och uppdragen. Det är ju mycket onödigt att bekosta en stor spolbil som får stå stilla medan man utför en inspektion av rör. Och kanske kommer fram till att det inte behövs någon spolning, eftersom problem kan uppstå av en annan art som gör att en spolning är meningslös.

Yrkesstolthet i sitt bästa

Att arbeta med stamspolning är ett mycket flexibelt och varierande arbete som många trivs mycket bra med. Uppdragen kan vara ett flertal per dag och på det sättet får man åka runt och se mycket av området där man arbetar. Förutom att man också får träffa mycket intressanta och roliga människor. 

Man ses ofta som något mycket positivt och en räddare i nöden när man dyker upp hos kunder. Och det är ingen dålig dag att åka runt och få glada och trevliga hejarop.  

Fler nyheter