Planera köksrenoveringen med ett byggföretag och få optimalt resultat

27 juli 2020 Cecilia Olsson

Att renovera ett kök är oftast en rätt kostsam historia, om det inte bara är så att man vill göra en förändring genom att måla om köksluckorna. En rejäl renovering i ett kök medför en hel del utgifter, därför bör man se till att resultatet blir något man verkligen behöver och önskar, samt att det är hållbart så att man kan njuta av det i många år framöver. 

Belysningen – Se till att det finns bra arbetsbelysning men även mysbelysning, en dimmer på taklampan kan vara bra för att kunna ställa in ljuset som man önskar. Se även till att det finns bra belysning över samtliga arbetsytor.

Man ska också tänka på var man placerar elkontakterna, det finns ofta ett behov av att ha många elkontakter i ett kök och är de rätt placerade går arbetet så mycket smidigare.

Det lilla extra – Man ska tänka på att ta in de detaljer som underlättar sättet man själv arbetar på, man kanske till exempel behöver två ugnar för extra effektiv matlagning eller bakning och ett integrerat sopnedkast i en arbetsbänk kan underlätta väldigt mycket vid förberedelser. Det gäller att tänka igenom vad man själv behöver.

Förvaring och arbetsytor – Det är också mycket viktigt att ta hänsyn till hur mycket förvaringsytor samt arbetsytor man är i behov av. Stora förvaringslådor kan vara smidigt för att lätt kunna komma åt ingredienserna som hamnar längst bak och tycker man om att arbeta med många produkter samt flera moment så är många arbetsytor jätteviktigt om allt ska kunna flyta på. 

Köksö – Har man plats i köket att installera en köksö så bör man göra det. En köksö utökar arbetsytorna i köket markant och den kan dessutom erbjuda extra förvaring samt en plats i köket där man kan sitta och umgås. 

Tillsammans med en duktig hantverkare kan man skapa det perfekta köket som man kan ha glädje av i många år. Kenth Nilsson Byggnads AB hjälper till med helhetslösningar och är specialiserade inom köksrenovering.

Fler nyheter