Regelbundna besök hos en veterinär i Solna är grundbulten till ett långt hundliv

06 juli 2022 Mikael Barani

editorial

Ibland är våra hundar de bästa av våra vänner. För det finns något enormt, nästan ogreppbart, i den villkorslösa kärlek som skiner upp i deras blickar varje gång som de får vår uppmärksamhet. Att de, precis som vi, är flockdjur råder det inte något tvivel om.
Garanterat finns det större likheter mellan hundar och oss själva än vad vi förstår, eller kanske ens vill erkänna. Det känns liksom att vi här ihop.

Ett långt och friskt liv tillsammans

Inte undra på det eftersom vi historiskt sätt nästan har levt som i symbios. När de första vargarna insåg att människor erbjöd både husrum och mat, och de första människorna insåg att man faktiskt kunde ha nytta av en hund – som alltså från början var vilda vargar – var ett historiskt samarbete skapat.
Tillsammans kunde man nu finna och fälla byten på ett enklare sätt än vad som var möjligt var för sig. 

Detta band lever med oss än idag, även om de flesta av oss kanske har en hund framför allt för sällskap än något annat. Samtidigt erbjuder hunden även beskydd och ett hundskall, eller flera, är garanterat något som får inbrottstjuven eller våldsverkaren att tveka inför att agera med annat än att dra sig tillbaka.

veterinär

Alla som äger en hund vet dock att det är oundvikligt att våra fyrfota vänner lever kortare tid än oss människor. En riktig hundälskare får säga farväl flera gånger i sitt liv innan man själv går i jorden.
Genom att regelbundet besöka sin veterinär i Solna kan man förstås optimera för ett så långt liv som möjligt för hunden.

Ett besök kan tidigt avslöja sådant som med tiden skulle kunna bli ett långt värre problem än vad det är just nu.
Kom också ihåg att ge hunden gott om motion – detta ger även dig själv motion. Detta ökar bådas chanser till ett hälsosammare och friskare liv.

Fler nyheter