Skapa en bra kundlojalitet

20 juli 2021 jonas olsson

Vill du ge dina kunder det bästa av det bästa? Det som ständigt får dem att komma tillbaka och att vilja köpa mer av just er? Trots att man har haft en hård morgon så blir den alltid bra när man möts av sina stamkunder som alltid har ett leende på läpparna. Det är exakt det man vill ha. 

För trots att ni är i behov av kunderna, och varenda kund som kommer in är en tacksamhet, så kan det ibland bli lite mer. En trevlig break i vardagen, där man bara står och snackar. En pratstund är nämligen alltid trevlig för alla inblandade. 

Så hur skapar man bäst kundlojalitet? Jo det gör man genom att erbjuda sina kunder bra saker. Så att man har ett bra sortiment med eftertraktade saker är såklart ett måste.

Även prissättningen kan ha en del med mängden av kunder att göra. Men framför allt är det viktigt att ha en bra kundklubb. En kundklubb där man tjänar på att handla av er. 

Kundklubb är för alla affärer

När man är inne och handlar i en affär så nästan varenda gång vid kassan frågar kassörskan: Är du medlem? Svarar man nej frågar de ofta om man vill bli. För det lönar sig ofta väldigt mycket att vara medlem i de olika affärernas kundklubbar. 

Och har man som affär inte redan en kundklubb då är det givet att man ska skaffa det. För det är vad som gör era kunder lojala. De tjänar på att handla hos er. 

En kundklubb skaffar du enklast genom ett företag som https://www.inspirationcompany.se/. De är experter på det. De skapar inte bara en kundklubb hur som helst, utan de skräddarsyr den just för er.

Den är helt och håller anpassad efter er butik, vad ni står för där och vad ni säljer. Såklart innebär det inte att ni inte har något att säga till om. Ni bestämmer trots det hur ni vill att upplägget ska vara.

Olika alternativ 

Det ser olika ut hos alla affärer. Hos den ena affären tjänar man poäng. Dessa poäng kan nyttjas på olika sätt. En del har kunnat användas som poäng för exempelvis en cykel eller något annat roligt. Medan andra affärer ger procent på priset lite då och då. 

En del affärer har istället att man får värdecheckar som man kan handla med. Vilket passar er bäst? Utöver det har många av affärerna grymma erbjudanden varenda vecka. 

Fler nyheter