Skicklig mäklare i Linköping

26 oktober 2021 jonas olsson

editorial

För den som ska sälja villan eller lägenheten gäller det att hitta rätt mäklare och inte lämna något åt slumpen. Särskilt om pengarna för försäljningen sedan ska användas till viktiga saker, som exempelvis en ny bostad eller till att betala tillbaka lån. Får man inte ut det man vill och hoppas, kan det innebära att man inte kan köpa drömbostaden.

Det kan skilja mycket mellan olika mäklare och det är faktiskt viktigt att välja någon som man trivs med och vars arbetssätt man gillar. Den mäklare man väljer måste kunna förstå bostadens värde och fördelarna den har. Genom att jämföra och träffa olika mäklare ökar chansen att hitta den som är rätt för uppdraget. Nästan alla mäklare erbjuder gratis värdering på plats och då har man också chans att ställa frågor till mäklaren och bilda sig en uppfattning om denne. Ett annat sätt att hitta rätt mäklare kan faktiskt vara att gå på visningar och studera hur olika mäklare arbetar. 

 

 

Viktigt hur bostaden presenteras

Utan bra och rättvisande bilder får man tyvärr inte många spekulanter. Därför kan det vara bra att också studera hur olika mäklare presenterar de objekt de ska sälja, också i text. Fast vissa mäklare har också bra kundregister med personer som letar ny bostad att köpa. Ibland kan det innebära att bostaden säljs utan att den annonseras ut eller visas för andra. Men då brukar också försäljningspriset vara riktigt högt.

Ska man anlita en mäklare i Linköping kan det vara bra att också jämföra olika mäklares arvoden. Ofta är de mer erfarna mäklarna lite dyrare, men det behöver inte nödvändigtvis betyda att de är bättre eller att man får ut mer pengar för försäljningen. Men man kan inte bara studera mäklararvodet utan man måste också se till vad som ingår i priset som exempelvis fotografering, styling, annonsering etc.

Fler nyheter