Taket blir som nytt med en professionell taktvätt

30 november 2020 Cecilia Olsson

En noggrann taktvätt kan göra att ett tak ser helt nytt ut trots att det inte är det. Under året får taket stå ut med diverse väder, smuts samt till och med växtlighet som sliter hårt på takets ytskikt. Med en rengöring kan man få bort sådant som annars kan bryta ner takets material vilket gör att det håller mycket längre. Kompletterar du med en takmålning vid behov så säkerställer du att hemmet  blir skyddat i lång tid framöver. 

Vad är så farligt med lite växtlighet?

Det kan tyckas att lite växtlighet och löv inte ska påverka ett tak i hårt material som exempelvis betong eller tegel, men faktum är att de kan orsaka stora skador om de befinner sig allt för länge på ytan. Blöta lövhögar som ligger kvar på taket vecka ut och vecka in gör att takpannorna aldrig får chansen att torka upp och till slut kan fukten tränga igenom dem helt och hållet. Påväxt som till exempel alger, mossa och lav gör samma sak, de binder fukt och skapar en sur miljö som bryter ner takets ytskikt.

Det finns experter inom taktvätt 

Det är därför oerhört viktigt att tvätta taket både för att det ska se bra ut men framförallt för att det ska hålla så länge som möjligt och ge ett fullgott skydd till bostaden. Att göra det själv kan dock innebära risker både för taket och en själv. Olika tak kräver olika metoder och en person som inte har rätt utrustning har inget på ett tak att göra. Därför bör du anlita de som har kunskap om de bästa tillvägagångssätten för att taket ska bli rent och fint utan varken person- eller materielskador.

https://hustvattarna.se/taktvatt/ hittar du riktiga proffs på taktvätt som tar sig an alla sorters tak. De använder sig av anpassade metoder framtagna för varje enskilt objekt så att resultatet alltid blir som önskat.

Fler nyheter