Testa om du har mögel i ditt hem

25 december 2018 Jenny Olsson
image

Svartmögel i ett hem kan orsaka stora problem. Inte bara för byggnaden eller hemmet utan även för hälsan. Ibland kan det finnas mögel i hemmet utan det luktar eller syns med blotta ögat. Man kan få många symptom utan att man inte vet riktigt varför till en början. Om man vistas i lokaler som har svartmögel kan man få allergiliknande symptom som trötthet, huvudvärk, andningssvårigheter och så vidare. Misstänker man att man har mögel i sitt hem eller andra lokaler som man vistas i ska man göra ett test, då det inte alls är bra att vistas där då.

Mögel uppkommer av fukt och det kan lätt uppstå i byggnader av olika anledningar. Det kan till exempel vara fel i husets konstruktion så det inte är tätt överallt. På taket kan det räcka med att en tegelpanna åker åt sidan och regnvatten och smält snö kommer in på undertaket där det efter en tid kan bildas mögel av fukten. Om man upptäcker bruna, svarta, gröna eller vita fläckar på väggen eller i taket i sitt hem ska man kolla upp så det inte är mögel man drabbats av.

mögel-test.se kan man köpa mögeltester och beställa hem. De har ett stort urval av tester och erbjuder dem till bra priser. De kan leverera tester till både rådgivare och privatkunder. Eftersom de vill erbjuda de bästa priserna så har de prisgaranti på sina mögeltester. Skulle man mot all förmodan hitta en annan nätbutik som har billigare tester så matchar dom det priset. 

Att undersöka om man har mögel om man har minsta lilla misstanke om det, är viktigt. Om man vistas i lokaler eller byggnader med mögel kan man annars utveckla andra allergier så småningom. Kan man undvika att vistas på sådana platser är det bra och att beställa ett test är ett enkelt sätt att ta reda på om man har drabbats av mögel eller inte. 

 

Fler nyheter