Tillverkare av byggmoduler

15 september 2020 patrick pettersson

Marknaden för byggmoduler har med åren vuxit sig mycket stor. Det är ett sätt att snabbt och enkelt kunna skapa och förändra byggnader som lockar många kunder. Men det är även ett enklare sätt att arbeta på för en hustillverkare.

För att få ett så stort spann av möjligheter att bygga ihop sin egen byggnad så har man kommit fram till en storlek som är en slags standard. Man har en kortsida som är ungefär tre meter och en långsida som är ungefär nio meter. Det gör att man får en modul i sig som har en tillräcklig storlek för att vara funktionell. Men samtidigt som är enkel att bygga ihop i det oändliga.

 

Fördelar för alla

Användandet av moduler för byggnation har inte enbart fördelar för kunden utan även för tillverkaren. Eftersom man håller sig till ett begränsat urval av material och planlösningar så går det snabbt att tillverka en modul. Man låter helt enkelt kunden välja bland de färdiga förslag man redan har. Och dessutom får man snabbt en personalstyrka som nästan i sömnen kan tillverka modulerna.

Men det är även fördelar när det kommer till frakten och montaget av modulerna. Håller man måtten i bredd av max tre och en halv meter så kan man frakta modulerna med en vanlig lastbil. Det behövs ingen följebil eller särskilt tillstånd för frakten. Om man förstås också håller den maxhöjd som vanliga lastbilar får ha.

 

 

Ett billigare arbetssätt

Med alla kombinationer gällande material, produktkännedom, frakt och montage så blir moduler mycket billigare än bredare variationer. Men det är även en storlek på byggnation som gör att man kan bygga sina moduler i fabrik. Något som också bidrar till mycket fördelar och kostnadssänkningar.

På det sättet kan man arbeta utan påverkan av väder och vind. Man kan även använda sig av färdiga ställningar för lättare arbetsförhållanden under byggnationen.

Fler nyheter