Trädbeskärning i Lund – ett höjdarjobb

23 maj 2022 patrick pettersson

editorial

Varje vår väcker förväntan. Man längtar till värmen och att blommorna ska slå ut. Och man spanar efter gröna blad på träden. Men träd behöver omvårdnad. Om inte träd och buskar beskärs på ett korrekt sätt blir det inga blad. Inga päron, äpplen eller körsbär.

Studenternas stad Lund är känt för sina många träd. Alltså är beskärning en viktig del i att hålla dem friska. Trädbeskärning i Lund är därför ett vanligt förekommande inslag i samhällsbilden.

Har du sett en riktigt duktig arborist i arbete så vet du att det inte gör sig självt. På ett sätt är det ju faktiskt ett höjdarjobb och borde få mer respekt.

 

Träd som symbol och skugga

Att träd används flitigt i mytologin vet alla. Det är inte så konstigt med tanke på dess goda egenskaper. Förutom att de ger skugga en varm sommardag är de vackra att se på. Särskilt de träd som är välvårdade. Deras lövverk är friskt och frodigt. 

Tittar man riktigt länge på ett hälsosamt träd sugs man nästan in i det gröna täcket av blad. Tänk då på att det ligger en del jobb bakom detta. Om träden i exempelvis Lund inte fått vård skulle de dött ut för länge sedan. Men på grund av professionella arborister fortsätter träden ge skugga. Kanhända har du din egen koppling till ett visst träd eller lund, som din egen symbol.

 

trädbeskärning Lund

 

Arboristens många områden

En person som jobbar med trädvård kallas för arborist, men det visste du nog redan. Ordet arbor betyder kort och gott träd. Yrket handlar dock inte bara om att knipsa av oönskade grenar i städer som Lund. 

Titeln arborist kan innebära sysslor som inventering av träd, eller planering. De kan också jobba med rådgivning. Allt du behöver veta om träd finns i huvudet och händerna på en arborist. Titta här för mer information: https://www.aliasarborist.se/traedbeskaerning/traedbeskaerning-lund

Fler nyheter