Trapphusrenovering i din flerfamiljsbostad

02 augusti 2021 william eriksson

Trapphus är något som finns i alla större byggnader, som på sjukhus och kontor. Men när det gäller trapphus i flerfamiljsbostäder så kan det ställas lite andra krav på hållbarhet och skick. Det kan vara ett trapphus där alla åldrar ska kunna röra sig, och där alla möjliga typer av leksaker och utrustning ska kunna lagras eller fraktas upp och ned. För ett trapphus innebär större risk för skador och slitage än i många andra delar av byggnader.

Du kanske har boende som ska ta ner sina cyklar i källaren, eller upp till sina lägenheter. Det kan även vara barnvagnar som ska kånkas hit och dit. Små barn som har lekt i sandlådan kommer sätta sina händer på trapphusets väggar, och blöta hundar kan ruska av sig vätan så fort de kommer in i entrén. Allt detta och mer därtill är bra om du tänker på när du ska sätta igång med en trapphusrenovering i din flerfamiljsbostad.

 

Skönhet och säkerhet i byggnaden

Ett trapphus är till för att du ska kunna komma upp och ned i en flerfamiljsbostad. Och det gäller även om du har hissar. I det fallet kanske färre använder trapphuset dagligen, men det ska ändå finnas på grund av säkerheten för utrymning vid exempelvis brand. Eller om hissarna helt enkelt går sönder. Du vill därför ha ett trapphus som är säkert men även vackert att se på, och som du vill visa upp för alla besökare.

Säkerheten och skönheten kan ofta gå hand i hand, där du väljer funktioner och ytskikt som är tåliga, lätta att rengöra och som även är vackra att se på. Allt det och mer därtill ska du tänka på när det är dags att anlita någon som kan förnya och förbättra din flerfamiljsbostad. Så välj gärna någon som är kunnig inom trapphusrenovering specifikt, så att du kan få tips. 

Fler nyheter