Vägmarkeringar viktig aspekt för trygghet på vägen

20 juni 2022 william eriksson

editorial

En semesterresa som varit inbokad i flera veckor, kanske månader. Nu äntligen är dagen här och med väskorna fyllda till brädden packas de in i bilen. Alla har en spänd förväntan inför resan. Men ingen har varit där förut och kan inte riktigt vägen. Med GPS flyter mycket på men med lågt batteri kan det vara bra att ha andra alternativ. Ibland även livsviktiga.

Vägmarkeringar gör vägen komplett. De leder, informerar och varnar trafikanter varje dag. De som åtar sig uppdrag över hela Sverige, är kunniga på linjemålningar av vägar och gator men också på andra ytor som behöver markering.

Viktiga områden

För att allt ska flyta på för olika typer av trafikanter finns markeringar på vägen. Vissa guidar oss till olika ställen, andra informerar och varnar oss. En miljö där det är viktigt för ordningens skull att det finns markeringar är parkeringsplatser. Det kan lätt bli rörigt utan något att förhålla sig till.

Även för större fordon är vägmarkeringar värdefullt. Speciellt där många människor rör sig. Tillgängligheten behövs visas på ett tydligt sätt för att alla ska komma fram dit de ska. Som till exempel vid tåg-, flyg-, båt- och bussterminaler.

 

vägmarkeringar

 

Olika vägmarkeringar vid olika tillfällen

Det finns flera olika områden där vägmarkeringar kan fungera som ett komplement till den dagliga ruljangsen. All trafik som vistas i ett industriområde till exempel. Med rätt budskap på marken skapas ordning, olycksfall kan förebyggas, framkomligheten ökar och det skapar en bättre trivsel- och arbetsmiljö.

För att piffa upp och uppmuntra till lek och spännande äventyr kan en skolgård också målas. På en basketplan kanske linjerna behöver bättras på efter många timmars lek. Eller nya banor där linjer och pilar för handlingen framåt. Endast fantasin sätter gränser. Kontakta svevia.se/vagmarkering för råd om vad som skulle passa på just ditt område. De ger garanti för utfört arbete.

Fler nyheter